ΥΠΕΡΗΧΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ 8 ΖΩΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΣΩΜΑΤΟΣ (ΑΝΩ & ΚΑΤΩ ΚΟΙΛΙΑΣ)

 

Ο υπερηχογραφικός έλεγχος είναι μια δυναμική απεικονιστική μέθοδος-εξέταση, που πραγματοποιείται μέσω ηχητικών κυμάτων υψηλής συχνότητας για την εκτίμηση ιστών και οργάνων του σώματος.

 

Είναι η ασφαλέστερη και πιο οικονομική απεικονιστική μέθοδος, χωρίς παρενέργειες , ενώ τα τελευταία χρόνια  με την εξέλιξη της  τεχνολογίας η ποιότητα και η δυνατότητα της απεικόνισης έχει φτάσει σε πολύ υψηλά επίπεδα .

 

Σήμερα , εξετάζεται όλο το σώμα και τα όργανα, αναλόγως με την εξειδίκευση και τις ανάγκες από ειδικό ακτινοδιαγνώστη .

Τέλος μπορεί να γίνουν στοχευμένα διαγνωστικές βιοψίες- παρακεντήσεις ή ακόμα και εγχύσεις φαρμάκων.

ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ

  • ΥΠΕΡΗΧΟΓΡΑΦΗΜΑ ΗΠΑΤΟΣ : ελέγχεται το ήπαρ για χολολιθίαση(πέτρα), νεοπλασία(πρωτοπαθείς ή μεταστατικοί όγκοι, κύστη , αιμαγγείωμα, αποστήματα
  • ΥΠΕΡΗΧΟΓΡΑΦΗΜΑ ΧΟΛΗΔΟΧΟΥ ΚΥΣΤΗΣ : ελέγχονται οι χοληφόροι οδοί για χολολιθίαση ή πολύποδες, ιζήματα (λάσπη), ή χολοκυστίτιδα (φλεγμονές).
  • ΥΠΕΡΗΧΟΓΡΑΦΗΜΑ ΠΑΓΚΡΕΑΤΟΣ : εξετάζεται το μέγεθος και η ηχομορφολογία του, για ανάδειξη εστιακών αλλοιώσεων ή παγκρεατίτιδας και πρωτογενών όγκων.
  • ΥΠΕΡΗΧΟΓΡΑΦΗΜΑ ΣΠΛΗΝΟΣ : εξετάζεται το μέγεθος και η σύστασή του. Σπληνομεγαλία συναντάται σε λοιμώξεις νόσους αίματος.
  • ΥΠΕΡΗΧΟΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗ : ελέγχεται για το μέγεθός του και για τυχόν εστιακές αλλοιώσεις (κύστες, τεράτωμα, νεοπλασία).
  • ΥΠΕΡΗΧΟΣ NEΦΡΩΝ & ΟΥΡΟΔΟΧΟΥ ΚΥΣΤΕΩΣ : εξετάζεται για ανεύρεση λιθίασης , τοιχωματικών αλλοιώσεων,θηλώματα, νεοπλασίες ή κυστίτιδες.
  • ΥΠΕΡΗΧΟΣ ΜΗΤΡΑΣ,ΣΑΛΠΙΓΓΩΝ και ΩΟΘΗΚΩΝ : ελέγχονται για εστιακές αλλοιώσεις (ινομυώματα, κύστες, νεοπλασία), διόγκωση, καθώς και για το πάχος του ενδομητρίου

 ΣΗΜΕΙΩΣΗ : όλες οι εξετάσεις, συνοδεύονται χωρίς καμία επιπλέον χρέωση, από ιατρική εκτίμηση αποτελεσμάτων και προτάσεις θεραπείας και βελτίωσης της ΥΓΕΙΑΣ !

ΤΙΜΗ ΕΞΕΤΑΣΗΣ = 19,00 ευρώ

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΖΗΤΗΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕΣΩ ΦΟΡΜΑΣ