ΥΠΕΡΗΧΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ 8 ΖΩΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΣΩΜΑΤΟΣ (ΑΝΩ & ΚΑΤΩ ΚΟΙΛΙΑΣ)

Ο υπερηχογραφικός έλεγχος είναι μια δυναμική απεικονιστική μέθοδος-εξέταση, που πραγματοποιείται μέσω ηχητικών κυμάτων υψηλής συχνότητας για την εκτίμηση ιστών και οργάνων του σώματος.

Είναι η ασφαλέστερη και πιο οικονομική απεικονιστική μέθοδος, χωρίς παρενέργειες , ενώ τα τελευταία χρόνια  με την εξέλιξη της  τεχνολογίας η ποιότητα και η δυνατότητα της απεικόνισης έχει φτάσει σε πολύ υψηλά επίπεδα .

Σήμερα, εξετάζεται όλο το σώμα και τα όργανα, αναλόγως με την εξειδίκευση και τις ανάγκες από ειδικό ακτινοδιαγνώστη.

Τέλος μπορεί να γίνουν στοχευμένα διαγνωστικές βιοψίες- παρακεντήσεις ή ακόμα και εγχύσεις φαρμάκων.

ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ

 • ΥΠΕΡΗΧΟΓΡΑΦΗΜΑ ΗΠΑΤΟΣ: ελέγχεται το ήπαρ για χολολιθίαση(πέτρα), νεοπλασία(πρωτοπαθείς ή μεταστατικοί όγκοι, κύστη , αιμαγγείωμα, αποστήματα
 • ΥΠΕΡΗΧΟΓΡΑΦΗΜΑ ΧΟΛΗΔΟΧΟΥ ΚΥΣΤΗΣ: ελέγχονται οι χοληφόροι οδοί για χολολιθίαση ή πολύποδες, ιζήματα (λάσπη), ή χολοκυστίτιδα (φλεγμονές).
 • ΥΠΕΡΗΧΟΓΡΑΦΗΜΑ ΠΑΓΚΡΕΑΤΟΣ: εξετάζεται το μέγεθος και η ηχομορφολογία του, για ανάδειξη εστιακών αλλοιώσεων ή παγκρεατίτιδας και πρωτογενών όγκων.
 • ΥΠΕΡΗΧΟΓΡΑΦΗΜΑ ΣΠΛΗΝΟΣ: εξετάζεται το μέγεθος και η σύστασή του. Σπληνομεγαλία συναντάται σε λοιμώξεις νόσους αίματος.
 • ΥΠΕΡΗΧΟΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗ: ελέγχεται για το μέγεθός του και για τυχόν εστιακές αλλοιώσεις (κύστες, τεράτωμα, νεοπλασία).
  ΥΠΕΡΗΧΟΣ NEΦΡΩΝ & ΟΥΡΟΔΟΧΟΥ ΚΥΣΤΕΩΣ: εξετάζεται για ανεύρεση λιθίασης , τοιχωματικών αλλοιώσεων,θηλώματα, νεοπλασίες ή κυστίτιδες.
 • ΥΠΕΡΗΧΟΣ ΜΗΤΡΑΣ,ΣΑΛΠΙΓΓΩΝ και ΩΟΘΗΚΩΝ: ελέγχονται για εστιακές αλλοιώσεις (ινομυώματα, κύστες, νεοπλασία), διόγκωση, καθώς και για το πάχος του ενδομητρίου.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: όλες οι εξετάσεις, συνοδεύονται χωρίς καμία επιπλέον χρέωση, από ιατρική εκτίμηση αποτελεσμάτων και προτάσεις θεραπείας και βελτίωσης της ΥΓΕΙΑΣ!

  Επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα 2108810150 & 2108810151 για να κλείσετε το ραντεβού σας!
  Εναλλακτικά συμπληρώστε την ακόλουθη φόρμα και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας άμεσα για να κλείσουμε το ραντεβού σας:

  Υπηρεσία: